Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Alle verzamelde informatie over u en uw kind zal vertrouwelijk worden behandeld. Uw onderzoeksgegevens worden gepseudonimiseerd (dat wil zeggen dat alle informatie die direct aan u gekoppeld kan worden, wordt vervangen door een codenaam of -nummer die alleen bekend is bij het onderzoeksteam). Informatie die u persoonlijk identificeert, wordt niet vrijgegeven zonder uw schriftelijke toestemming. De onderzoeksresultaten die worden gepubliceerd zullen op geen enkele wijze vertrouwelijke informatie of persoonlijke gegevens van of over uw bevatten waardoor iemand u kan herkennen, tenzij u via ons toestemmingsformulier expliciet toestemming heeft gegeven voor het vermelden van uw naam.
Wat is de opslagtermijn van de onderzoeksgegevens?
De gepseudonimiseerde onderzoeksgegevens zullen veilig worden opgeslagen voor een periode van 10 jaar. De geanonimiseerde gegevens (dat wil zeggen dat alle informatie die aan u persoonlijk kan worden gekoppeld, wordt verwijderd) die in dit onderzoek zijn verzameld, kunnen nuttig zijn voor vervolgonderzoek of andere onderzoeken en zullen hiervoor anoniem beschikbaar gemaakt worden, bijvoorbeeld door deze gegevens te delen met collega-onderzoekers of beschikbaar te stellen via een (openbaar) data-archief of repository. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om uw gegevens te verwijderen. Als u uw gegevens wilt verwijderen, kunt u tot en met juni 2026 contact opnemen met het onderzoeksteam.
Hoe worden onderzoeksgegevens verwerkt? De onderzoeksgegevens worden veilig opgeslagen. De gegevens worden gepseudonimiseerd, waarbij de sleutel apart en alleen toegankelijk is voor de hoofdonderzoeker. Contactgegevens worden alleen bewaard als u toestemming heeft gegeven voor vervolgonderzoek. De verwerking van gegevens voldoet aan de AVG en wordt regelmatig gecontroleerd door de universiteit.